Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly
Úprava stodoly

Úprava stodoly

Sušetice

Studie: 2012

Kamarád vozíčkář, chce na chalupě - bývalém statku - využít bývalou stodolu jako místo, kam umístit přátele a kamarády, kteří přijíždí na návštěvy a chtějí zůstat pár dní. Napůl pařírna, napůl noclehárna, napůl klub- jak na to?
Principy návrhu:

- maximální snaha o zachování stávajících \\\"zdravých konstrukcí\\\" - zdivo, krov
- prostor v prostoru - nové konstrukce samostatně \\\"plavou\\\" v původní skořápce budovy
- nové konstrukce a materiály jsou jasně čitelné vzhledem k tradičním prvkům ale nepůsobí rušivě
- hravost, vizuální kontakty - propojování ne oddělování, prostornost,
- kontakt se zahradou i s terénem směrem do ulice
- bezbariérovost všech částí - výtahový \\\"tubus\\\" - výstupy v všech třech výškových úrovních prostoru
- podpoření zajímavých výhledů do krajiny - přístupnost stávajících okýnek, SV vikýř
1.NP - kuchyně, jídelna, herna; mezipatro a 2.NP - spaní, pracovna, herna
- pohoda, relaxace, hra, odpočinek, studium, aktivita